Recept versgebakken Pistoletjes – Luchtig van binnen, krokant van buiten | Browny’s Cakes

 

Een collage van versgebakken pistoletjes met een goudbruine, krokante korst en luchtige binnenkant. De broodjes liggen op bakpapier en zijn net uit de oven gehaald. In het midden is het Browny’s Cakes-logo zichtbaar, en op de achtergrond staan bakproducten en een schaaltje beleg – perfect voor een huisgemaakte lunch.

Er gaat niets boven de geur van versgebakken broodjes die de keuken vullen. Deze zelfgemaakte pistoletjes zijn heerlijk luchtig van binnen en hebben die perfecte, krokante korst aan de buitenkant.

Ze zijn ideaal voor het ontbijt, de lunch of om te serveren bij een warme maaltijd. En het mooiste? Je hebt maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig om ze zelf te maken! 🥖✨


🧂 Ingrediënten (voor ±6 pistoletjes)

  • 1 cup lauwwarm water

  • 3 gram verse gist

  • 2,5 cups patentbloem

  • Baktijd: 30 minuten (20 minuten met deksel + 10 minuten zonder)

  • Oventemperatuur: 220°C


👩🏽‍🍳 Bereidingswijze

1. Gist oplossen

In een kom los de verse gist op in het lauwwarme water en roer even door zodat de gist volledig oplost.

2. Deeg maken

Voeg de bloem toe aan het water met gist en meng tot een plakkerig deeg.
Laat het deeg vervolgens 30 minuten rijzen op een warme plek.

3. Eerste stretch en rijzing

Stretch het deeg kort, vorm een bal en laat het opnieuw 30 minuten rijzen.

4. Tweede stretch

Herhaal het proces nog een keer: stretch, vorm een bal en laat weer 30 minuten rijzen.

5. Laatste stretch en lange rijzing

Stretch het deeg nog één laatste keer en maak een mooie bal.
Laat dit nu 2 uur rijzen, tot het deeg verdubbeld is en vol lucht zit.

6. Verdelen en vormen

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukjes.
Knijp de uiteinden dicht en rol elk stuk kort op tot een bal. Laat deze 10 minuten rijzen.

7. Vorm de pistoletjes

Vorm elk bolletje tot een langwerpige, saucijsachtige vorm.
Laat de gevormde broodjes 30 minuten rijzen.

8. Voorbereiden op het bakken

Bestrooi de pistoletjes licht met bloem en maak bovenaan een inkeping met een scherp mes.
Besprenkel de bakplaat met een beetje water dit zorgt voor stoom en maakt de korst extra knapperig.

9. Bakken

Plaats de broodjes in de oven en dek het af met de tweede bakplaat. Bak ze 20 minuten op 220°C.
Haal daarna de deksel eraf en bak nog 10 minuten tot de pistoletjes goudbruin zijn.

10. Serveren

Laat de broodjes even afkoelen op een rooster en geniet van je verse, warme pistoletjes! 🥖

Liefs,

Ludinaira


💡 Tip: Voor het beste resultaat kun je alle ingrediënten en materialen gebruiken die ik zelf gebruik  de link vind je in de post of hier: Rooster  klopper  kom bakplaat

Vond je dit recept interessant? Vergeet niet deze blog te liken en te abonneren voor meer lekkere recepten en om mij te steunen!


Reacties