Er is niets zo gezellig als de geur van warme pompoen die zich door je keuken verspreidt.
Deze Repa di Pampuna, oftewel pompoenpannenkoekjes, zijn zacht, licht zoet en vol smaak perfect voor het ontbijt, de brunch of als lekker tussendoortje.
Het recept is eenvoudig, maar het resultaat is puur comfort food met een vleugje Caribische warmte.
Ingrediënten
-
1 ½ cups gepureerde pompoen
-
¼ theelepel zout
-
½ theelepel kaneel
-
½ cup bloem (patentbloem)
-
2 eetlepels suiker
-
½ theelepel vanille-extract
-
½ cup melk
-
½ cup rozijnen
-
Een beetje bakboter om te bakken
Bereidingswijze
-
Pompoen koken en pureren
-
Kook een stukje pompoen in een steelpan met het zout tot het zacht is.
-
Zodra de pompoen gaar is, pureer je het met een staafmixer tot een glad mengsel.
-
-
De basis mengen
-
Voeg de kaneel, suiker, vanille-extract en melk toe aan de gepureerde pompoen.
-
Klop het geheel goed door met een garde tot alles mooi is gemengd.
-
-
Bloem en rozijnen toevoegen
-
Voeg nu de bloem toe en klop het beslag kort door tot een glad mengsel.
-
Roer daarna de rozijnen erdoor.
-
-
Bakken
-
Verhit een koekenpan met een klein beetje bakboter.
-
Giet een beetje van het beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
-
-
Serveren
-
Serveer de Repa di Pampuna warm, met een beetje stroop of gewoon zo ze zijn onweerstaanbaar! 🍯
Ludinaira Roberto 💛
💡 Tip: Voor het beste resultaat kun je alle ingrediënten en materialen gebruiken die ik zelf gebruik – de link vind je in de post of hier steelpan - koekenpan - staafmixer
✨ Vond je dit recept interessant? Vergeet niet deze blog te liken en te abonneren voor meer lekkere recepten!
Reacties
Een reactie posten